με τη συνεργασία του  ΚΘΕΘ 

 

ACTION Drama Studio

Τμήματα Ενηλίκων

Κοντινό πλάνο στα χέρια ενός άντρα που κρατά σημειώσεις

Μαθήματα θεατρικής τέχνης

για αρχάριους


Αφορoύν σε όλους όσοι επιζητούν να έρθουν σε μία πρώτη δημιουργική επαφή με την Υποκριτική και γενικότερα με τη Θεατρική Τέχνη. Για να διερευνήσουν πρακτικά την επιθυμία τους και να ανακαλύψουν – καλλιεργήσουν μέσω της θεατρικής πράξης τις σωματικές, ψυχικές και φωνητικές τους δυνατότητες. Ο χαρακτήρας του μαθήματος θα είναι εργαστηριακός (καθοριστικό το βιωματικό στοιχείο) και θα βασίζεται στις αρχές της συλλογικότητας και στην αντίληψη της κοινής δημιουργίας. Στο πλαίσιο των τακτικών μαθημάτων θα ενταχθεί και ένα δεκάωρο πρακτικό σεμινάριο επαφής με την τέχνη του κινηματογράφου.

Κάθε Δευτέρα, 7.30 – 11.30 μ.μ
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 60€

(συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%)

Γυναίκες που προσπαθούν να αγγίξουν μία αιωρούμενη σφαίρα

Μαθήματα και σεμινάρια υποκριτικής τέχνης

για προχωρημένους


Αφορούν σε όλους όσοι θεωρούν ότι έχουν ολοκληρώσει ένα πρώτο βασικό στάδιο συστηματικής επαφής με την Υποκριτική τέχνη, δηλαδή δύο τουλάχιστον χρόνια σε κάποιο εργαστήρι υποκριτικής, δραματική σχολή ή σε πρακτική κατεύθυνση Πανεπιστημιακού τμήματος. Ο χαρακτήρας και η δομή των μαθημάτων θα είναι σεμιναριακός (κωδικοποιημένη μεταφορά επαγγελματικής εμπειρίας), μέσα, όμως πάντα, από τις αρχές της συλλογικότητας και στην αντίληψη της κοινής δημιουργίας. Στο πλαίσιο των τακτικών μαθημάτων θα ενταχθεί και ένα δωδεκάωρο πρακτικό σεμινάριο για την τέχνη του κινηματογράφου και τη σχέση του ηθοποιού με την κάμερα.

Κάθε Τρίτη, 7.30 – 11.30 μ.μ
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 60€

(συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%)

Τμήματα για παιδιά και εφήβους

Παιδιά δίνουν τα χέρια

Θεατρική, χορευτική & μουσικοθεατρική αγωγή

για παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους

σε μια μαγική αυλή ξεχασμένου παιχνιδιού


Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πολύ μακριά από τις προθέσεις μας να φέρουμε σε οποιασδήποτε μορφής επαφή παιδιά και εφήβους με την Υποκριτική τέχνη, την τέχνη του ηθοποιού. Πιστεύουμε ότι στην παιδική και τη νεανική ηλικία, ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη και ιερό δικαίωμα να βρεθεί σε συνθήκες που θα του εξασφαλίζουν την πολύπλευρη ανάπτυξη και καλλιέργεια της ιδιαίτερης ατομικής και κοινωνικής του προσωπικότητας. Η πίεση, ο εγωκεντρισμός και ο στείρος μιμητισμός καταναλωτικών και τηλεοπτικών προτύπων, στα οποία πολύ συχνά καταφεύγει η «αποστολή ενσάρκωσης ρόλων» οδηγεί, κατά τη γνώμη μας, στα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι, γνωστό και αναγνωρίσιμο σε όλα τα έμβια όντα, είναι ο μοναδικός και πολύτιμος τρόπος εξοικείωσης με την πραγματικότητα και το όνειρο. Χωρίς όμως συνέπειες. Και το θέατρο, ίσως ο πιο σύντομος και αληθινός δρόμος που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για να προϋπαντήσει τον εαυτό του και να ερωτευτεί όλα εκείνα που κάνουν τη ζωή να αξίζει.
Όχι ένα ακόμη «μάθημα», λοιπόν, μέσα στην απίστευτα φορτωμένη βδομάδα των παιδιών και των εφήβων! Αλλά ένα χαρούμενο δημιουργικό ταξίδι, σε μια μαγική αυλή ξεχασμένου παιχνιδιού.

Θεατρική αγωγή

Τι θα κάνω εκεί; Θέλει διάβασμα; Θα έχει παιχνίδια; Θα έχει αλλά παιδιά;
Ε, λοιπόν, θα παίξουμε πολλά – πολλά παιχνίδια. Θα έχει τραγούδια, χορό, φιλία, συνεργασία και πάνω από όλα φαντασία. Αυτά είναι τα σύνεργα και ταυτόχρονα οι αποσκευές μας για ένα όμορφο ταξίδι στον απέραντο, γεμάτο περιπέτεια κόσμο του θεάτρου. Σας περιμένουμε!

Ευτυχία Σ. 

Η παγίδα του στερεότυπου «πρέπει» και «δεν πρέπει» ξεπερνιέται όταν ένα παιδί μιλάει μέσα από τραγούδια, παιχνίδια και φαντασία. Η απλότητα φυλάει τον πλούτο της ευτυχίας και αγγίζει ορίζοντες που δεν φτάνεις όταν έχεις ξεπεράσει την παιδική ηλικία. Aπαγορεύεται να περιορίζεται η φαντασία ενός παιδιού.

Ελένη Φ.

Χορευτική Αγωγή

Το μάθημα επικεντρώνεται σε μια γνωριμία με βασικά στοιχεία του χορού, όπως σώμα, χώρος, ενέργεια, χρόνος, δυναμική, σχέση, μέσα από αυτοσχεδιαστικές εμπειρίες και παιχνίδια.

Δέσποινα Κ

Αυτοσχεδιασμός – Σύγχρονος χορός

Με αφετηρία αυτοσχεδιαστικές ιδεοκινητικές οδηγίες θα «ξυπνήσουμε» το σώμα και τις αισθήσεις μας και θα διερευνήσουμε έννοιες όπως χώρος, χρόνος, σχέση, εστιάζοντας κυρίως στην δυναμική της κίνησης. Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας ως ένα εργαλείο που ταλαντεύεται, λικνίζεται, τραντάζεται, δονείται, πάλλεται, εκτοξεύεται, καταρρέει, αιωρείται, πέφτει, λιώνει κ.ά. με στόχο να διατηρούμε τις κινητικές αυτές ποιότητες σε πιο χορογραφημένες οδηγίες.

Δέσποινα Κ. 

Μουσικοθεατρική αγωγή

Με αρχή μας μία ιστορία και με σύμμαχο μας την ομάδα, αφουγκραζόμαστε και ταξιδεύουμε με τη φαντασία σε τόπους όπου μόνο τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν. Στόχος μας το παιχνίδι και η χαρά και όχημα μας η μουσική και η αφήγηση.

Ευτυχία Σ. 

Διάρκεια μαθημάτων: 1 ώρα και 45 λεπτά (μία φορά την εβδομάδα)
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 40€ 

(συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%)

Σεμινάρια

Ξετυλιγμένο καρούλι ταινίας

Εισαγωγή στον Κινηματογράφο

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Αρχές φωτογραφίας και φωτισμού – Αρχές μοντάζ
Υλοποίηση μικρού μήκους ταινιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα


Ένα ταξίδι από τη «Σκέψη» στη «Δημιουργία». Μια ομάδα ανθρώπων καλείται να περάσει όλα τα στάδια της δημιουργίας μίας ή και περισσότερων μικρού μήκους ταινιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η εργατικότητα, η αγωνία, η σύγκρουση, ο κοινός μας στόχος είναι η αρχή για τη δημιουργία του «παιδιού» μας. Ενός «παιδιού» που θα προκύψει μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία. Εμείς ξεκινήσαμε ήδη να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες του ταξιδιού. Θα μας συνοδέψετε;

Γιώργος Φ.

Κάθε Πέμπτη, 8.00 - 11.00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 50€

(συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%)

Ένας άντρας κάθεται δίπλα σ' ένα τραπέζι και εξηγεί

Το θέατρο στην Εκπαίδευση

Από τη θεωρία στην πράξη


Εξειδικευμένος σεμιναριακός κύκλος που δημιουργείται για όλους όσοι θεωρούν ότι χρειάζονται ως παιδαγωγικό, διδακτικό και ερευνητικό εργαλείο το θέατρο στην εργασία τους.

Απευθύνεται σε:
• Δασκάλους, καθηγητές, επαγγελματίες ανθρωπιστικών σπουδών (κοινωνιολόγους, ψυχολόγους κ.α.)
• Σπουδαστές και φοιτητές τμημάτων που στοχεύουν στο να ασχοληθούν με την εκπαίδευση 

1 τρίωρο μάθημα, μία φορά την εβδομάδα
Κόστος συμμετοχής ανά μήνα: 50€ 

(συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%)

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο

Ειδικά τμήματα

Τρεις γυναίκες που φορούν καπαρντίνα έχουν γυρισμένη την πλάτη

Ειδικό τμήμα αλλοδαπών και ομογενών


Λεπτομέρειες σύντομα

Διαχωριστικό στοιχείο παραγράφων
Λογότυπος Action Theater Drama Studio

Βρείτε μας στα social media

Action Theater Drama Studio 2017