με τη συνεργασία του ΚΘΕΘ 

 

ACTION Team

Πέτρος Ζηβανός

Σκηνοθέτης Θεάτρου


Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μαθηματικά στο Α.Π.Θ. και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ως αριστούχος απόφοιτος της σχολής προσελήφθη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο οποίο παρέμεινε για πέντε χρόνια και συμμετείχε στις παραστάσεις:
Φοιτηταί του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, Στέλλα Βιολάντη του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, Πενθεσίλεια του Κλάιστ Χάινριχ φον σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, Ο ασυλλόγιστος του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Πάνου Παπαϊωάννου, Κρίμα που είναι πόρνη του Φορντ Τζων σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, Το πλοίο των τρελών του Λομμέλ Ντανιέλ (Χορογραφία), Ιδέ ο άνθρωπος (Βραδιά Μπαλέτου) των Λομμέλ Ντανιέλ και Μπεζάρ Μωρίς (Χορογραφία), Τραχίνιες - Άλκηστη Σοφοκλή και Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και Νίκου Χαραλάμπους, Ο δράκος του Σβαρτς Γεβγκένι σε σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου.

Συνεργάστηκε επίσης με τον Ντανιέλ Λομμέλ και το Αέναο Χοροθέατρο, το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, τη Θεατρική Διαδρομή και την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Συνολικά ως ηθοποιός συμμετείχε σε εικοσιτέσσερις παραγωγές ερμηνεύοντας βασικούς ρόλους. Ως βοηθός σκηνοθέτη στο Κ.Θ.Β.Ε. συνεργάστηκε με τον Γ. Χουβαρδά (Πενθεσίλεια) και τον Α. Βουτσινά (Μήδεια- Επίδαυρος 1990). Από το 1990 έως το 1992 υπήρξε βασικό στέλεχος του ενιαίου τότε θεάτρου «Εμπρός» (Δ. Καταλειφός, Ρ. Οικονομίδου, Τ. Μπαντής, Γ. Κέντρος) στην Αθήνα (συνεργάτης-σκηνοθέτης στον Μικρό Έγιολφ του Ίψεν).

Από τον Οκτώβριο του 1992 έχει σκηνοθετήσει στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» τα εξής έργα, τα περισσότερα σε πρώτη ελληνική παρουσίαση: Τρίο σε μι μπεμολ του Ε. Ρομέρ (1992), Εσύ και τα σύννεφα σου του Ε. Βεστφάλ (1993), Μη σκοτώνεις τη μαμά της Σ. Κήτλυ (1994), …και Ιουλιέτα του Α. Δήμου (1995), Στη χώρα Ίψεν του Ι. Καμπανέλλη (1996), το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα και διακρίθηκε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Θεατρικής Σύμβασης, Στοκχόλμη 1997 και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν, Όσλο 1998, Το όνειρο του Ρο της Σ. Μιχαηλίδου (1997), Η τελευταία πράξη του Ι. Καμπανέλλη (παραγγελία του Υπουργείου Πολιτισμού 1998), Μετά τη πρόβα του Ι. Μπέργκμαν (2000) και Το παιδί του Γ. Φόσσε (2003). Πολλές από αυτές τις παραστάσεις παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Για το Κ.Θ.Β.Ε. σκηνοθέτησε τα έργα: Λυτρωμένοι (Saved) του Ε. Μποντ (2001), Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν του Μ. Μπρέχτ (2002), Επτά λογικές απαντήσεις του Λ. Προυσαλίδη (2004), Εφιάλτες του Γ. Σκούρτη (2005), Γλάρος του Α. Π. Τσέχωφ (2007).

Για τη σουηδική τηλεόραση μετέφρασε και σκηνοθέτησε στο αρχαίο Ωδείο της Κω μια διασκευή του Αγαμέμνονα του Αισχύλου (1990).

Το 1997 σκηνοθέτησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την παιδική όπερα Τρελαντώνης της Π. Δέλτα (μουσ. Διευν. Α. Μπαλτάς, παραγωγή Κ.Θ.Β.Ε.- Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη).

Το 1983-84 δημιούργησε την πρώτη θεατρική ομάδα Ρομά στην Ελλάδα (Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης) παρουσιάζοντας δύο μικρές παραστάσεις, τα «Παντρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ και την «Αυλή των θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη.

Το 2001 εκπροσώπησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Εργαστήρι Νέων Σκηνοθετών της Ένωσης των Θεάτρων Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης της Στουτγάρδης, παρουσιάζοντας μια παράσταση-εργασίας βασισμένη στη Στέλλα του Γκαίτε.

Για το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής) σκηνοθέτησε τα Φτερά Μπεκάτσας του Θ. Βαλτινού (1998), το Ένα Κραχ στον Παράδεισο του Ν. Βρεττού (1999), τρεις διαφορετικές εκδοχές του Μινέττι του Τόμας Μπέρνχαρντ (2006-2007-2009), Πίστη Αγάπη Ελπίδα του Εντεν φον Χορβατ (2009), Ο Ντάννυ και η βαθειά γαλάζια θάλασσα του Τζων Πάτρικ Σάνλεη (2010), Ατσάλι της Ρόουνα Μανρώ (2011), Ραχήλ του Γρηγορίου Ξενόπουλου (2012).

Το 2015 σκηνοθέτησε στο θέατρο Τ το θεατρικό έργο Έρωτας της Λουντμίλας Πετρουσέφσκαγια.

Από το 1991 ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση ηθοποιών πραγματοποιώντας πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών παραστάσεων (συνολικά 75) σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Το 1994 ίδρυσε, με τη συνεργασία της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης, το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης, στο οποίο μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτής στο μάθημα της Υποκριτικής Τέχνης. Έχει διδάξει κατά καιρούς στη Δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και από το 1995 έως το 2011 δίδαξε Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. (2004-2006) του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΟΥΝΕΣΚΟ).

Ιωάννα Μήτσικα

Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού


Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εργατικού Δικαίου Δ.Π.Θ. και υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πεδίο έρευνας την τέχνη στις φυλακές. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εργαστηρίων τεχνικής κλασικού και σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας, butoh, υποκριτικής, σωματικού θεάτρου κ.α. Από το 2005 διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κίνηση για ηθοποιούς έχοντας συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, τις Ανώτερες Δραματικές Σχολές Ανδρέα Βουτσινά και Βασίλη Διαμαντόπουλου, το κολλέγιο Δελασάλ, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων κ.α. Έχει, επίσης, εργαστεί σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως χορεύτρια, χορογράφος και κινησιολόγος και στο Ρουμανικό Εθνικό Θέατρο Οπερέτας Ion Dacian και έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζηβανό ως κινησιολόγος σε πολλές παραστάσεις. Συμμετέχει ως επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «Κι αν Ήσουν Εσύ;», του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες. Είναι μέλος της χοροθεατρικής ομάδας Vis Motrix, του μουσικού σχήματος Encardia και του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης.  

Λήδα Μπατσή

Εμψυχώτρια Θεατρικών Ομάδων, Σκηνοθέτις


Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. και Υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής και εδώ και 7 χρόνια ως εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης στο μάθημα του Αυτοσχεδιασμού. Έχει σκηνοθετήσει για το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης τις παραστάσεις Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα και Όροι Συμβολαίου του Μάικ Μπάρτλετ και για τη θεατρική ομάδα του Φυσικού τμήματος του Α.Π.Θ. το έργο Ερυθρά νήσος του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Πέτρου Ζηβανού στις θεατρικές παραγωγές Μινέττι (3η Εκδοχή) του Τόμας Μπέρνχαρντ, Πίστη Αγάπη Ελπίδα του Έντεν φον Χόρβατ, Ο Ντάννυ και η βαθειά γαλάζια θάλασσα του Τζων Πάτρικ Σάνλεη και Ατσάλι της Ρόουνα Μανρώ. 

Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Δάσκαλος Φωνητικής


Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική και το τραγούδι, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα ορθοφωνίας και κλασσικού τραγουδιού, αλλά και ως μέλος χορωδιών και μουσικοθεατρικών ομάδων. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όπως: Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του Μάτι (σκην. Κώστας Καζάκος), Ελίζα (σκην. Χριστίνα Χατζηβασιλείου), Με μουσικές εξαίσιες με φωνές (σκην. Σοφία Σπυράτου), Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (σκην. Τατιάνα Μύρκου) και στην Όπερα Θεσσαλονίκης με την παράσταση Δον Τζιοβάνι (σκην. Φωτεινή Μπαξεβάνη). Επίσης, έχει σκηνοθετήσει το θεατρικό έργο Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη. Διδάσκει Υποκριτική και
Ορθοφωνία στο Θέατρο Τ και Ορθοφωνία στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. 

Δημήτρης Τσάκας

Ηθοποιός, Δάσκαλος ομαδικών χορών


Σπούδασε Υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, Κινησιολογία και Σύγχρονο χορό στο Studio Vis Motrix και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τους παραδοσιακούς χορούς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το σώμα στο θέατρο, την τεχνική Ζακ Λεκόκ και του θεάτρου Playback. Από το 1995 διδάσκει παραδοσιακούς ελληνικούς και βαλκανικούς χορούς σε συλλόγους της Ελλάδας και της Γερμανίας. Από το 2013 διδάσκει στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης χορογραφία, κινησιολογία και σύνθεση του αρχέγονου παραδοσιακού χορού με το σύγχρονο χορό μέσα από θεατρικές αντιλήψεις. Ως ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων όπως: Εκκλησιάζουσες (σκην. Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου), Κεκλεισμένων των θυρών, (σκην. Βαγγέλης Οικονόμου), Memo (σκην. Στεφανία Παπαμιχαήλ), Οικογενειακές Ιστορίες (σκην. Σμαρώ Πλατιώτη), Η Παρέλαση (σκην. Αλέκος Σπυριδάκης), Τίποτα δικό μου (σκην. Βαγγέλης Οικονόμου), Ο Ύπνος της λογικής γεννά τέρατα (σκην. Στεφανία Παπαμιχαήλ), Εσύ και τα σύννεφά σου (σκην. Πέτρος Ζηβανός), Ο γύρος του κόσμου (σκην. Ελένη Βάκα), 30 χρόνια ακριβώς (σκην. Μάγδα Δήμου) καθώς και σε σειρά performances ως performer. 

Γιώργος Φλέγγας

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου


Πτυχιούχος Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ. Σπουδές φωτογραφίας (Studio Underground), σπουδές Υποκριτικής (Κ.Θ.Ε.Θ), πτυχιούχος πιάνου-αρμονίας (Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας). Εκπαιδευτής κύκλου μαθημάτων κινηματογραφικής τέχνης στο ΚΘΕΘ, εισηγητής και εμψυχωτής στο 13ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Θεάτρου «Δρυάδες». Σκηνοθεσία μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ: Η γενιά του χρυσού (εκπαιδευτικό υλικό της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.), Hands-Head-Heart, Doc in Doc. Ταινίες μικρού μήκους: Οι Αμβυκούχοι, απέσπασε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 5o Artfools Video Festival, Το λυπημένο τραγούδι της νιότης μου-Νικηφόρος Βρεττάκος για το Τελλόγλειο ‘Ιδρυμα ΑΠΘ. Βοηθός Σκηνοθέτη-Film Editor στις ταινίες μεγάλου μήκους Έξοδος 1826 και Πολιορκία. Κινηματογραφική σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. (Die Würde des Menschen ist unantastbar-Grenzen-Geld AG). Σκηνοθεσία μουσικών Video Clips και διαφημιστικών σποτ όπως: Ένα όραμα για τη Θεσσαλονίκη του Σ.Α.Σ.Θ. (2ο Βραβείο τηλεοπτικού σποτ), Bienalle XV, Πεδίο Δράσης Κόδρα, Laboratory For Thin Films Nanosystems and Nanometrology - Σχολή Θετικών Επιστημών - Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ., ΟΑΣΙΣ - Κέντρο Απεξάρτησης κ.α. Ιδρυτής της Picture Deal - The art of making motion pictures.

Δέσποινα Καπουλίτσα

Χορογράφος, Χορεύτρια


Σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και Νομική στο Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού στη Θεσσαλονίκη, σε Επαγγελματικές Σχολές Χορού και Θεάτρου, καθώς και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην κατεύθυνση του χορού στο Καλλιτεχνικό Σχολείο. Έχει συνεργαστεί ως παιδαγωγός με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παραδίδει σεμινάρια ακροβατικού χορού σε όλη την Ελλάδα. Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει και ερμηνεύσει ομαδικές και ατομικές χορογραφίες συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού Δρώσα Μάζα (Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (2016) και στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2017) με την performance The nest-one route to freedom/Trial one κ.ά. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του ΟΜΜΘ και της Όπερας της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού Δρώσα Μάζα, X-SOMA, In vitro-culture tube και την Α4Μ performing arts group, καθώς και με χορογράφους όπως η Αποστολία Παπαδαμάκη, η Καλλιόπη Σφήκα κ.α.

Ελένη Φωτιάδου

Ηθοποιός, Εμψυχώτρια


Ελληνογερμανίδα μητέρα τεσσάρων παιδιών. Έχει σπουδάσει Υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και υπήρξε για τέσσερα χρόνια μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Commedia Θανάσης Μαργαρίτης. Διδάσκει θεατρική αγωγή στη Στέγη Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης, έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημοτικά σχολεία, ενώ εργάζεται και ως ανιματέρ - εμψυχώτρια παιδικών εκδηλώσεων. Παράλληλα είναι καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Έχει κάνει μεταγλωττίσεις για παιδικές σειρές του εξωτερικού, που έχουν προβληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε συνεργασία με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR και τα TBS-Studios. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως μέλος του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, καθώς και στην έναρξη της διεθνούς μαθητικής συνάντησης «Ολύμπια τα εν Δίω 2014» στο Αρχαίο Θέατρο Δίον. 

Ευτυχία Σπυριδάκη

Ηθοποιός, Μουσικός, Θεατροπαιδαγωγός


Αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, φοιτήτρια του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. και απόφοιτη τεσσάρων εκπαιδευτικών κύκλων του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με το χορό (μπαλέτο, jazz, contact) και με το τραγούδι συμμετέχοντας σε πολλά μουσικά σχήματα διαφόρων ειδών μουσικής και έχοντας δύο πανελλήνιες διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Αντιγόνη (σκην. Στάθης Λιβαθινός), Chatroom (σκην. Κωστής Καπελώνης), Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων (σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος), Τα μαγικά μαξιλάρια (σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος), Το κύμα και Δράση Ζ (σκην. Γιάννης Ρήγας), Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν (σκην. Γιάννης Μαργαρίτης), Για απόψε αυτοσχεδιάζουμε Πιραντέλλο (σκην. Ταξιάρχης Χάνος), Αντί Βιογραφικού (σκην. Αναστασία Θεοφανίδου), Ο Ντάνυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα (σκην. Πέτρος Ζηβανός) κ.α. καθώς και στο ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης «1912-2012, Ταξίδι στις ράγες του χρόνου» και στο Φεστιβάλ Performance της 3ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης. 

Ευαγγελία Χαλάτση

Υπεύθυνη Οικονομικού Τμήματος


Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ελεγκτική Λογιστική του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ). Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης για την Εφαρμογή και την Παραμετροποίηση Επιχειρησιακών Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πόρων στο Κ.Ε.Κ. IDEA καθώς και πρόγραμμα εξειδίκευσης σε: μηχανογραφημένη λογιστική μισθοδοσία, φορολογία, εμπορική διαχείριση, ΚΒΣ, ΔΛΠ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος Επιχειρήσεων για τη Σύνταξη Μελετών επιδοτούμενων προγραμμάτων και για δέκα σχεδόν χρόνια εργάζεται σε λογιστική εταιρεία. Είναι μέλος του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, όπου έχει παρακολουθήσει τρεις κύκλους Υποκριτικής και έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις όπως: Τρωάδες, Λευκός Γάμος, Κολώνια - Λεμόνι και άλλες.  

Ελίζαμπετ Τσελιοπούλου

Υπεύθυνη Γραφείου, Επικοινωνίας και Διαφημιστικού Τμήματος, Social media manager


Σπούδασε Σχεδίαση Τοπίων και Κτιρίων στο Mediterranean College με δίπλωμα στο HND in construction, Πολιτισμολογία στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με το σύγχρονο χορό και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Υπεύθυνη γραφείου, Υπεύθυνη Marketing και Social Media Manager σε ιδιωτικές εταιρείες. Έχει αναλάβει τη σκηνοθετική κατεύθυνση θεατρικών παραστάσεων σε δημοτικά σχολεία και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε θεατρικές ημερίδες με τίτλο «η θεατρική πραγματικότητα τον 21ο αιώνα», της ελληνικής κοινότητας του Ντίσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας. Ως ηθοποιός πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις όπως: Λευκός Γάμος του Ταντέους Ρούζεβιτς (σκην. Πέτρος Ζηβανός), Η Συναναστροφή της Λούλας Αναγνωστάκη (σκην. Πέτρος Ζηβανός) κ.α., καθώς και σε διπλωματικές εργασίες Υποκριτικής της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ. και σε παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2016 είναι μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. 

Κατερίνα Μπόλματη

Creative Director Διαφημιστικής Προβολής


Σπούδασε Φιλολογία στο Α.Π.Θ., πιάνο και κλασική μουσική στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Θεσσαλονίκης, Υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και ήταν για 10 χρόνια μέλος θεατρικού εργαστηρίου. Υπήρξε εισηγήτρια του μαθήματος του Σεναρίου σε Κινηματογραφικά τμήματα Δημόσιου ΙΕΚ. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε studio ραδιοφωνικών παραγωγών και σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, στην οποία μετέπειτα έγινε διευθύντρια δημιουργικού τμήματος, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει εξωτερική συνεργάτης διαφημιστικών εταιρειών ως creative copy. Έχει εργαστεί στην οργάνωση παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων και έχει αναλάβει την οργάνωση και την επιμέλεια για installations και performances σε φεστιβάλ και εκθέσεις. Είναι βασικό στέλεχος της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ “Bell Roads”. Σήμερα εργάζεται ως σεναριογράφος και διευθύντρια παραγωγής στην εταιρεία Macine σε διαφημιστικές ταινίες, αρχαιολογικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ, εκθεσιακά video μουσείων, ενημερωτικές - εκπαιδευτικές ταινίες για Πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει αναλάβει τη διεύθυνση παραγωγής της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Το μαύρο τετράγωνο».

 

Βρείτε μας στα social media

Action Theater Drama Studio 2017